Cobra 2000 GTL Sideband Issue.

For discussions on CB Radio Repair and Troubleshooting, do not post modification requests here, use the Modifications forum !
Post Reply
User avatar
speedracer6g
Light User
Light User
Posts: 165
Joined: Saturday 23rd Feb 2008, 13:35
First Name: Michael
Location: East Freedom, PA
Contact:

Cobra 2000 GTL Sideband Issue.

Post by speedracer6g » Wednesday 10th Jun 2009, 0:53

Radio Make and Model: Cobra 2000 GTL
PCB Number: pc-497aa
PLL Number: 8719
Test gear available: Motorolla Service monitor R-2200b, Freq Conter, Digital and Analog VOM, Ect...
Symptoms: I am having trouble alligning the sideband on this radio. I can get the tx to line up perfectly but as soon as i go to set up rx the fun starts. If i can even get the rx to line up it throws the tx off again. Something is wrong in the sideband section maybe there is someting sorted that is causing the two frequencies to mix? any help would be appreciated.

thanks,

Mike

RBR762
Dead Key
Dead Key
Posts: 10
Joined: Sunday 21st Jun 2009, 14:19
First Name: Robert
Location: Ohio-USA

Re: Cobra 2000 GTL Sideband Issue.

Post by RBR762 » Monday 22nd Jun 2009, 7:45

I am having a similar problem with my 148gtl-can you tell me how you are lining up the transmit and recieve,in other words wich cans for the receive and wich ones for the transmit etc...
Robert

NightRanger3151
Dead Key
Dead Key
Posts: 49
Joined: Tuesday 15th Jan 2008, 11:57
Location: Vandalia, Missouri

Re: Cobra 2000 GTL Sideband Issue.

Post by NightRanger3151 » Monday 22nd Jun 2009, 20:46

Maybe this will help ....

Image

User avatar
13EL121
Dead Key
Dead Key
Posts: 27
Joined: Sunday 27th Apr 2008, 9:56
First Name: Ralf
Location: Germany

Re: Cobra 2000 GTL Sideband Issue.

Post by 13EL121 » Friday 26th Jun 2009, 1:15

NightRanger3151 wrote:Maybe this will help ....
Hmmm...this looks nearly same like President Madison :!: :?:

carlospo
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sunday 20th Sep 2009, 13:07
First Name: Carlos
Location: Brazil

Re: Cobra 2000 GTL Sideband Issue.

Post by carlospo » Thursday 8th Oct 2009, 13:30

You got a solution? What? I have the same problem, will be the PLL?, bought a new switch but when the radio did not have audio.

Post Reply

Return to “CB Radio Repair and Troubleshooting”