HIGH SWR WITH AMP ON

For any general discussions, if your posts topic matches one of the other forums do not post it in here, use the correct forum for the topic.
hawn
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Tuesday 9th Jun 2009, 13:54
First Name: Lance
Location: reno nv

HIGH SWR WITH AMP ON

Postby hawn » Tuesday 16th Jun 2009, 5:08

HI IAM HAVING TROUBLE TO BRING DOWN MY SWR ON CHANNEL 40 WITHOUT ADDING POWER I HAVE THE SWR SET AT 1:3 ON 1 AND 40 THE MEET I TURN POWER ON TO AMP CHANNEL 40 GOES OVER 2:1 THE ANTENNA IS A WILSON 5000 MAG MOUNT ON A ISUZU RODEO CAN ANY HELP ME OUT THANKS

Classic CB
Dead Key
Dead Key
Posts: 19
Joined: Sunday 17th May 2009, 6:20
First Name: Andy
Location: United Kingdom

Re: HIGH SWR WITH AMP ON

Postby Classic CB » Wednesday 17th Jun 2009, 3:15

Hi Lance: Only seen this once before, but i normally don't bother with aerials.
If the magmount has a rubber boot fitted, take it off. also check that where the whip screws in you have nice shiny threads for contact. You may also have to increase your earthing to the antennae.

Regards: Andy @ Classic CB

hawn
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Tuesday 9th Jun 2009, 13:54
First Name: Lance
Location: reno nv

Re: HIGH SWR WITH AMP ON

Postby hawn » Wednesday 17th Jun 2009, 6:25

Classic CB wrote:Hi Lance: Only seen this once before, but i normally don't bother with aerials.
If the magmount has a rubber boot fitted, take it off. also check that where the whip screws in you have nice shiny threads for contact. You may also have to increase your earthing to the antennae.

Regards: Andy @ Classic CB

thanks andy i take a look and let you know

User avatar
Animal
Light User
Light User
Posts: 125
Joined: Thursday 18th Jan 2007, 8:13
Location: Location : Location

Re: HIGH SWR WITH AMP ON

Postby Animal » Saturday 15th Aug 2009, 22:03

Did you recalibrate the meter after increasing the power?
You're 5 & 9 - what's your QRZ again???

User avatar
Johnno
Dead Key
Dead Key
Posts: 46
Joined: Sunday 14th Jun 2009, 16:27
First Name: John
Location: Australia

Re: HIGH SWR WITH AMP ON

Postby Johnno » Friday 21st Aug 2009, 1:16

Animal wrote:Did you recalibrate the meter after increasing the power?



Well thought out!


Return to “CB Radio General”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests